2018 Nelson dBI

Op 14 april 2018 is om 3:12 uur Nelson dBI geboren. Deze donkerbruine zoon van Travalgar (v. Totilas) komt uit de op de Wilma hoeve gefokte elite sport dressuur merrie Amaryllis dBI (Sunny Boy x Ferro X Excurss xx).

 

2018 Nashville dBI

Nashville dBI

Buitenpost 29 april 2018 om 23:42 uur is Nashville dBI geboren. Deze zoon van Governer (v. Totilas) en elite pref sport dres merrie Torchidee dBI (Special-D x Ferro X Excurse xx) is bruin met een aalstreep over zijn rug.

2017 Mr. Messie dBI

Op 28 maart 2017 heeft Elite merrie Amaryllis dBI (v. Sunny boy) na een sportcarriere in tot en met de Z2 dressuur haar eerste veulen gekregen. Mr. Messie is een zoon van Toto Jr. (v. Totilas).

 

2017 Magic To-To dBI

Buitenpost 24 april 2017 is uit onze topmerrie Torchidee dBI (Jetset-D X Ferro X Excurss xx) hengstveulen Magig To-To dBI geboren. Vader is Toto jr (v. Totilas).

2016 Lente idee dBI

Lente idee dBI op 3 maart 2016 geboren om 5:15 uur

 

Een heel mooi merrieveulen van de hengst Giovanni is geboren uit onze Elite PREF sport dressuurmerrie Torchidee dBI.

2013 Idylle Idee dBI

Op 8 mei 2013 is om 1:30 uur de merrie Idylle Idee dBI geboren. Deze nakomeling van de hengst Apache is geboren uit onze merrie Torchidee dBI. Idylle is op 2 jarige leeftijd PROK gekeurd.

 

2012 Hernandez Xavi dBI

Hernández Xavi dBI (v Uphill) is in april 2012 geboren op de Wilma hoeve. Het hengstveulen Hernández Xavi dBI is vernoemd naar de weergaloze middenvelder van Barcelona Hernández Xavi en heeft als moeder de keur prestatie Z dresssuur merrie Orchidee dBI (v Ferro).

 

2012 Henry dBI

Henry dBI (v Don Schufro) is in mei 2012 geboren op de Wilma hoeve. Heny is een hengstveulen uit Torchidee dBI en is een echte stoere hengst. Henry dBI is vernoemd naar de voormalige topspits van oa Arsenal, Barcelona en het Franse nationale team Thierry Henry. Henry is op 2,5 jarige leeftijd verkocht via Matty Marissink naar Dagmar van 't Land.

2010 Fernando Torres dBI

Fernando Torres dBI (v Wynton) is geboren in 2010 en is een zoon van de Elite Z2 dressuur NMK merrie Torchidee dBI (v JetsetD). Fernando werd als 3 jarige Ster verklaard met mooie cijfers voor exterieur (75) en beweging (draf 80). Fernando is door Annette uitgebracht t/m M-dressuur en daarna verkocht via Stal Laarakkers.

 

 

 

2009 Everidee dBI

Everidee dBI (v Vivaldi) is geboren in 2009 en is een dochter van de Elite Z2 dressuur NMK merrie Torchidee dBI (v JetsetD). Everidee is verkocht naar Duitsland en onder haar huidige amazone succesvol in de dressuur onder de naam Viva la Vida.

 

2009 Elichette dBI

Elichette dBI (v Lord Leatherdale) is geboren in 2009 en was 1 van de toppers tijdens de IBOP in Warga in juni 2012 met een mooie score van 79 punten. Ze werd daar meteen opgenomen in het stamboek met 75 punten voor exterieur en 80 punten voor beweging en daarmee Ster verklaard. Op de CK van Friesland werd Elichette dBI in graad verhoogd. Door haar PROK certificaat is Elichette dBI Elite en ze wordt uitgebracht in de Z2 dressuur en draagt dus ook het predicaat Sport Dressuur. Elichette is een dochter van de elite Z2 dressuur merrie Pirouette ID (v Jazz).

2008 De Guzman dBI

De Guzman dBI is de derde zoon van Torchidee dBI en heeft als vader Vivaldi. De Guzman dBI werd in 2008 geboren en draagt ook het predicaat STER. De Guzman is na zijn stamboekopname als driejarige naar het buitenland verkocht.

2007 Crespo dBI

Crespo dBI

Crespo dBI (2007) is de tweede zoon van Torchidee dBI. Net als haar oudste zoon Battistuta dBI (nu Bon Giorno genaamd) is hij een zoon van Florencio. Als veulen werd Crespo dBI aangekocht door Hans Peter Minderhoud. Crespo dBI draagt het predikaat STER en is naar het buitenland verkocht.

2006 Battistuta dBI

Battistuta dBI (2006) is de oudste zoon van Torchidee dBI. Battistuta is een nakomeling van tweevoudig wereldkampioen Florencio. Deze STER PROK ruin wordt uitgebracht in de Z2 dressuur door zijn eigenaresse Elise Kranenburg onder de naam Bon Giorno.

2005 Amaryllis dBI

Amaryllis dBI (v Sunny Boy) is de leading lady van dBI Stables. Een bloedmooie merrie met 3 geweldige gangen en een super karakter. Deze dochter van de keur prestatie z dressuurmerrie Orchidee (v ferro) scoorde een mooie IBOP en werd in het stamboek opgenomen met 80 punten voor exterieur en voor beweging. Op de CK van Friesland werd ze reserve kampioen bij de driejarige dressuurmerries en deze plaatsing leverde haar ook meteen het Elite pridikaat op. Ze bereikte de VSN Finale en scoorde ook mooie punten tijdens de PAVO. In de wedstrijddressuur wordt ze uitgebracht op Z2 niveau en daardoor behaalde ze in 2015 ook het predikaat Sport (dressuur).

Van links naar rechts: Amaryllis dBI tijdens CK Friesland 3 jarigen, VSN en PAVO 4 jarigen

2000 Torchidee dBI

Torchidee dBI (v JetsetD) scoorde op alle keuringen en wedstrijden hoge punten!

Torchidee dBI is het eerste fokproduct van Annette en Marten. Zij mocht als drie jarige naar de NMK en keerde aan het eind van dat jaar terug naar Ermelo voor de finale van de VSN. Als vier en als vijf jarige kwam ze uit in de finale van de PAVO cup in Ermelo. Op vijfjarige leeftijd was ze al Z2 dressuur met winstpunten. Sinsdien wordt ze ingezet als fokmerrie. Deze Elite sport Dressuur merrie is een dochter van de keur prestatie Z dressuurmerrie Orchidee dBI (v Ferro). Op basis van haar eerste 4 zonen (allen STER) ontving Torchidee reeds het predikaat Preferent.

Op de foto links Torchidee als driejarige op de NMK, midden als vijfjarige in de Z dressuur en rechts als 16 jarige met dochter Lente idee dBI