Historie

Annette is al van jongs af aan met ponys en paarden in de weer. Met de ponys bereikte ze de ZZ in het springen en de Z2 in de dressuur. Al jong stapte ze over op de paarden en daar ging haar zegereeks door met oa Rigo waarmee ze tweemaal Z2 dressuur kampioen van Friesland werd. Eind jaren 90 rondde ze haar hbo-studie Biotechnologie af aan het van Hall Instituut. Ze besloot meteen haar heil te zoeken in de paarden en ging vanuit de boerderij van haar ouders op Egypte 2 in Buitenpost aan de slag. Dit voormalig KI station was bedoeld als onderkomen voor zieke en herstellende dieren van dierenarts Altienus Idema. Maar de liefhebberij voor de paarden zorgde er voor dat alle stallen bezet waren met paarden uit de eigen foklijn.

In het begin reisde Annette heel Friesland af langs haar klanten voor het trainen van paarden en het geven van instructie. Ondertussen was Marten de Boer op het toneel verschenen en samen onderzochten ze de aanschaf van een eigen accomodatie. Eerst bij Appelscha en later bij Beetsterzwaag waren er vergevorderde plannen om een eigen plek te gaan kopen en in te richten. In de loop van de tijd kon Annette de klandizie steeds meer naar de boerderij van haar ouders trekken. Het werd steeds duidelijker dat Annette van haar hobby haar beroep ging maken en op onze trouwdatum 29 mei 1998 hebben we ook onze vof dBI Stables (de Boer Idema Stables) opgericht en ingeschreven bij de kamer van koophandel.

In 1999 kwam het woonhuis van de boerderij van haar ouders vrij en Annette's ouders wilden graag dat we hun boerderij gingen overnemen. Na enig overleg met haar ouders en de andere kinderen uit het gezin Idema, werd besloten om de boerderij te kopen en zo beschikten we opeens over misschien wel het mooiste plekje van Buitenpost om ons bedrijf op te zetten.

De Wilma hoeve kreeg haar naam toen wij in 1999 ook echt zelf op de hoeve gingen wonen. De naam is een eerbetoon aan de eerste fokmerrie (genaamd Wilma) van de ouders van Annette. Vriend Vincent Stinesen maakte een passend bord voor aan de muur.

Met de boerderij als onderkomen voor de paarden en een buitenmanege van 20 bij 60 meter, stond er al een mooie basis om het bedrijf dBI Stables op te zetten. Wat ontbrak aan de accomodatie was een rijhal, zodat Annette de training van haar paarden weeronafhankelijk kon uitvoeren. In 1999 hebben we de rijhal weten te realiseren op de oude buitenmanege en is meteen een parkeerterrein aangelegd. De rijhal kent een rijoppervlak van 20 bij 45 meter. Voorin in de hal is een strook van 5 meter waar de paarden opgezadeld kunnen worden. Naast de rijhal werd een buitenmanege van wedstrijdafmeting aangelegd en deze meet 20 bij 60 meter.

De rijhal werd op 29 mei 1999 officieel geopend door toenmalig burgemeester van Achtkarspelen de heer Schmidt.

De rijhal is tevens voorzien van een paardendouche en sinds oktober 2003 is met inspanning van rijvereniging de Postruiters een verhoogde kantine genaamd het Heechhus gerealiseerd. Als alles goed verloopt vieren we dus in mei 2013 ons 15 jarig huwelijk en het 15 jarig bestaan van dBI Stables.