Keuringsklaar maken

Het keuringsklaar maken van paarden is de specialiteit van Annette de Boer-Idema. Annette heeft heel veel ervaring met het trainen en opleiden van jonge paarden en is mede door haar bedrevenheid in het longeren van paarden in staat om paarden optimaal klaar te stomen voor zowel KWPN, NRPS als FSP keuringen. Annette werkt in de training heel veel met het longeren over balkjes en besteedt veel aandacht aan de individuele begeleiding van paarden zowel in training als in de voeropbouw. Ook veulens worden door Annette voorbereid op een optreden op de veulenkeuring. In een korte periode worden de veulens halstermak gemaakt, getoilletteerd en dusdanig gevoerd dat ze optimaal op de keuring verschijnen.

Annette heeft in de loop der jaren al heel veel paarden begeleid naar een graadverhoging en ook vele keuringstoppers afgeleverd. Bekende voorbeelden zijn het reservekampioenschap vrijspringen op de NMK van de ondertussen Elite merrie Zilverbea N (v. Odermus) in 2007. Hierbij mocht Zilverbea ook nog aan de hand in de finale verschijnen. Het talent van Zilverbea komt ondertussen helemaal tot bloei met Hester Klompmaker. Zij brengt Zilverbea uit in de nationale springsport. Ook in de fokkerij doet Zilverbea N van zich spreken met de aanwijzing van haar Namulus R zoon Empire N in februari 2012.

Een ander voorbeeld is het Nationaal kampioenschap voor 3 jarige merries met Lydia van Opstee (Kierow van Klaverborch x Ixion x) van H. Nijenmanting bij de NRPS. Uit eigen fokkerij begeleidde Annette Torchidee dBI, via een topscore op de lokale keuring, naar een aanwijzing voor de NMK tijdens de CK in Gorredijk. Ook het reserve kampioenschap van de 3 jarige Sunny Boy dochter Amaryllis dBI op de CK van Friesland is in deze categorie zeker het vermelden waard.

Annette probeert altijd het maximale uit een paard te halen. De kunst is het paard positief uit te dagen zodat hij er zelf ook lol in heeft nieuwe uitdagingen aan te gaan. Veeleisend zijn, maar het paard goed belonen als het lukt wat je samen probeert.  Je zoekt de grens op, maar respecteert deze ook.