Marten de Boer

Marten de Boer groeide op in Kollumerzwaag. Zijn vader Jan was boer en zo kreeg Marten het boerenleven van jongs af aan mee en groeide hij op tussen de koeien en de schapen. Ook waren er 2 ponys op stal en met hen werd af en toe een buitenritje gemaakt, maar van echt wedstrijden rijden is het nooit gekomen. De echte hobby van Marten was toch het voetbal. Marten volgde MAVO, HAVO, VWO en daarna HTS Informatica. Tijdens zijn diensttijd bij de Marine leerde hij Annette kennen tijdens eens avondje stappen in de feestweek van Buitenpost. Na zijn diensttijd ging Marten aan de slag als projectleider bij KPN Research. Marten kwam door Annette midden in de paardenwereld terecht en werd al snel gevraagd om het jubileum concours van de Postruiters mee te gaan organiseren en dit werd een groot succes.

Via functies als Programma Manager Chipper en Knowledge Manager Security kwam Marten in het potentials traject van KPN terecht. Dit betekende veel cariereperspectieven, maar ook heel veel gereis naar Den Haag en omstreken. Marten was ondertussen helemaal in de organisatie van de Friese Kampioenschappen dresuuur en springen terecht gekomen en was als bestuurslid jaren verantwoordelijk voor de wedstrijdcommissie. In mei 1998 richte hij samen met Annette op hun trouwdag hun bedrijf dBI Stables op en betrokken zij de Wilma Hoeve.

In maart 2000 werd Jantienus geboren en opeens was reizen niet meer leuk. Marten ging op zoek naar een baan in het Noorden en kwam terecht bij The Missing Link Company (TMLC). Dit was een klein snel groeiend internet bedrijf en Marten hielp het bedrijf mee groeien van 25 naar ruim 75 medewerkers. Helaas bleek 11 september 2001 de ommekeer van de Internet hype en moest Marten het bedrijf mede helpen saneren tot het weer terug was bij de oorspronkelijke omvang. Dit was het moment om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en deze werd gevonden binnen het UMCG. Willem werd geboren in januari 2002.

De combinatie van ICT en gezondheidszorg is er een waar veel uitdaging in zit. Marten begon als projectleider en groeide door naar de functie van vakcoordinator van de groep projectleiders. In maart 2006 werd Michelle geboren. Op dit moment is Marten werkzaam als Operationeel Programma Manager voor het vervangen van het EPD/ZIS in het UMCG. Een mega operatie, waarbij via een Europesche Aanbesteding het complete applicatielandschap van het UMCG vervangen wordt door een nieuw EPD/ZIS.

Binnen dBI Stables is Marten met name verantwoordelijk voor het organisatorische en administratieve deel. Daarnaast doet Marten alle voorkomende klussen rond de stallen en de weilanden. Zo wordt eigen kuil/hooi gewonnen. Tijdens keuringen brengt Marten vaak de paarden voor die Annette getraind heeft.